1 Şubat 2013 Cuma

<. SIK SORULAN SORULAR


S . S . S


KULLANMAM GEREKEN BUĞDAY NASIL OLMALI ?

    Her şeyden önce buğday çimi alırken çimlenen buğday çimi diye istemeliyiz, baharatçılarda iki tür buğday vardır, biri aşurelik buğday (aşurelik buğday satışa sunulmadan evvel kaynama işlemi gördüğü için çimlenmez) diğeri ise çimlenen buğday. Eğer çevrenizde bulabilirseniz organik buğday alınız. Bu yetiştirdiğiniz çimlerde zirai ilaç atıklarının olmaması demektir.
Organik buğdayı alabileceğiniz yerler; MM Migros, Carrefour,  http://cityfarm.com.tr/organik-bakliyat-ve-kuru-gidalar-1/cf-org-bugday-500g.html

BUĞDAYI NASIL ÇİMLENDİREBİLİRİM ?

    Mesela 30x30 ebatlarında bir kaba 1 su bardağı kadar buğday, çimlenmek için yeterlidir. Bu bir bardak buğdayı kavanozun içine koyup üzerini 2 cm geçecek kadar su konur ve 8 saat kadar bu suyun içinde bekletilir. Kalan su süzülüp taze suyla birkaç kez yıkanır, suyu iyice süzülüp gölge bir yerde bekletilir, günde iki sefer yıkanıp süzülür bu işlem 3 gün yapılır. Sürenin sonunda buğdayları yetiştireceğimiz tepsiye yayıp direk güneş almayan bir yerde günde 1-2 kez sularız.

YETİŞEN ÇİMLER DEVAMLI GÜNEŞTEMİ DURMASI LAZIM ?

  Çimler 3-4 cm olunca günde 1 saat kadar güneş alması iyi olur, devamlı güneş’ de durması yapraklarının çabuk sararmasına neden olur. Çimler en iyi normal gün ışığında yetişir. Yetiştireceğiniz yer çok az gün ışığı alıyorsa floresan veya farklı bir aydınlatma kullanarak da üzerine direkt gelecek şekilde ışık almasını sağlayabilirsiniz.

YETİŞTİRİLEN ÇİMLERİN ORTAM ISISI NE OLMALI ?

Çimler en iyi 22-27 Derece arasındaki bir ısıda daha güzel yetişir, düşük ısı çimlerin büyümesini durdurur. Fazla ısı ise yaprakların çabuk kavrulmasına neden olur.

ÇİMLERİM KÜFLENİYOR NE YAPMALIYIM ?

Çimleriniz küfleniyorsa yetiştirdiğiniz yerde hava akımı ve yeterli ışık yok demektir. Çimlerinizi ya aydınlık bir yere ya da lamba ile aydınlatma yoluna gidebilirsiniz. Hava akımı sağlamak için de bir vantilatörden yararlanabilirsiniz. Bunları sağladığınız zaman küfü engellemiş olursunuz.
Bu yazımı da okuyup bilgilenebilirsiniz.  http://bugdaycimievi.blogspot.com.tr/2013/02/bugday-cimi-yetistirirken-olusan-kufun.html

BUĞDAY ÇİMİ SUYUNU NASIL ÇIKARTMALIYIM ?

Buğday çimi çok lifli bir bitki olduğu için katı meyve sıkacakları sıkmaz, parçalanmayan çimler meyve sıkacağının bıçaklarını sarıp makinenize zarar verebilir. Çim suyunu sıkmak için özel makineler yapılmıştır. Muhakkak bu makinelerden edinmeniz gerekir. İnternet'ten çim suyu sıkacağı diye ararsanız satan bazı firmalara ulaşabilirsiniz. Alabileceğiniz adreslerden biri de; http://cimsuyusikacagi.com/

NEDEN ÇİM SUYU SIKAN BU ÖZEL SIKACAKTAN ALMALIYIM ?

Almanız gereken bu sıkacak ister manuel olsun ister elektrikli olsun sıkarken çok yavaş dönerler. Diğer katı meyve sıkacakları sıkarken çok hızlı döndüğünden içindeki bıçaklar 50 derecenin üzerinde ısı üretirler, buğday çiminin içinde bulunan vitamin ve enzimler 55 derecenin üzerindeki ısılarda değerini yitirirler, bundan dolayı hızlı dönüp parçalayan değil de sıkıştırarak (ezerek) suyunu çıkaran bu sıkacaklardan kullanılması gerekir.

GÜNDE NE KADAR ÇİM SUYU İÇMELİYİM ?

Sağlıklı bir insan günde 30 ml (Bir kahve fincanı kadar) çim suyu içilmelidir. Muhakkak aç karnına ve sabahları içmemiz en uygun zamandır. 

FAZLA ÇİM SUYU İÇMENİN ZARARI VAR MIDIR ?

Hayır vücuda hiç bir zararı yoktur.

BUĞDAY ÇİMİ SUYUNUN KANSERE ÇARE OLDUĞU SÖYLENİYOR DOĞRUMU ?

Düzenli kullanıldığı zaman (Aç Karnına Sabah 30ml. Akşam 30ml.) önce kemoterapinin, kandaki ve vücuttaki yan etkilerini en aza indirger. Buğday çimi suyunun içindeki Laetril ve klorofil maddeleri devreye girer, kanı temizleyerek kanser hücrelerinin gücünü azaltır ve çoğalmalarına engel olur. Bu sayfadan daha detaylı öğrenebilirsiniz.  http://bugdaycimievi.blogspot.com.tr/2013/02/bugday-cimi-suyunun-faydalari-alyuvar.html

Bebeğime buğday çimi suyu verebilir miyim ?

Eğer 2 yaşından büyükse 1 tatlı kaşığı verilebilir. Çocukların enerjileri doğal olarak zaten çok fazladır, çocuğun içeceği çim suyun da artı enerji vereceği için sabahları vermeniz daha uygun olur gün içinde bu enerjiyi yakabilir.

Buğday Çİmİnİn Ömrü ne kadar ?


Buğday çimini keser kesmez sıkıp içmenizi öneririm. Eğer çimler tepsiden taşacak kadar yetişmişse hepsini kesin ve hava almayacak şekilde (kilitli torba olabilir) buzdolabına koyun. 1 hafta buzdolabında saklayabilirsiniz.

Buğday Çİmİnİ kestİkten sonra tekrar uzayan çİmlerİ ne yapayım ?


Buğday tohumundaki faydalı olan tüm vitamin ve enzimler ilk çıkan çime geçtiği. Sonradan büyüyen çimlerde bu değerlerin yarıdan az olduğu saptanmıştır. Bundan dolayı her seferinde yeni tohum ekip hasat ederek kullanmalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder